Bøgegårdens Chacoon

 Hingstefoto_Afstamning_Chacoon.jpg

Brun, 168 cm. Født 2017

Springhingst, hvor internationalt præstationsblod i alle generationer møder et sportsligt kæmpetalent. Et springtalent, som i efteråret sikrede hingsten en topplacering ved 50 dages materialprøven i tyske Adelheidsdorf, masser af bevågenhed og omtale. Hele 6 gange uddelte dommerne topkarakteren 9,0. Slutkarakteren for springegenskaberne blev 8,6.

Bøgegaardens Chacoon, er 4 år og efter Chacoon Blue med Emerald van Ruytershof og Corlando på morsiden. Denne kombination af tidens mest succesrige blodlinier på den internationale springscene er intet mindre end unik.

Faren Chacoon Blue, er en stjernesøn efter den altdominerende og verdensførende faderhingst Chacco Blue. Chacco Blue-afkom har i den grad domineret de internationale springbaner i de seneste år. Samlet har hans børn hjemført gevinster i internationale springninger på godt kr. 70 millioner og det har siden 2017 givet Chacco Blue en suveræn føring i verdensranglisten over succesrige faderhingste i springning. Det er især Ben Maher’s Global Champions Tour-vinder, fantastiske Explosion, men også Blue Movie, Chalou, Carlschen m.fl. vidner om en unik nedarvningsevne.

På morsiden af Bøgegaardens Chacoon møder vi en anden af springhesteavlens helt varme navne, nemlig Emerald Van Ruytershof. Denne Diamant de Semilly-søn var gennem flere år, med Harrie Smolders, særdeles succesrig på de internationale springbaner. Successen har Emerald formået at videreføre i hans nedarvning og gjort den fuksrøde hingst særdeles eftertragtet i hele Verden. Især er det Emerald-sønnen Igor, der med belgiske Jos Verlooy, har stået som vinder i flere store 5-stjernede Grand Prix’er. Morsiden går videre med Corlando, som virkede i Danmark i nogle år, men fik sin helt store internationale gennembrud – både sportsligt og avlsmæssigt, efter at han kom til Holland. Corlando møder man nu i stor stil på morsiden på rigtig mange topheste. 

Morstammen har sit udspring i Holland. Denne morstamme har også fostret S-hestene Let’s Fetz (Linton/Corland) og VDL Odalinda (Topas/Joost) og den kårede hingst Cuesta Mucho (Cellestial/Corland)

I 2021 var Bøgegårdens Chacoon topplaceret ved det danske springchampionat som 4 års. I 2022 var hingsten igen i fantastisk form og placeret som nr. 4 i 5 års-finalen.

I 2022 var Bøgegårdens Chacoon desuden deltager ved UVM på Zangersheide.

Første følårgang i 2022 var mere end overbevisende. Hele 2 føl endte med titlen Skuets Bedste Springføl. 

1. rate DKR 3000 + 2.rate DKR 5000 + moms / EURO 1100 + VAT